Nieuws

Veel belangstelling voor open podium Accounttech

Negen innovatieve ondernemers presenteerden op 13 juni hun idee aan een goedgevulde Limpergzaal, bij de NBA in Amsterdam. Er was veel belangstelling voor het eerste Open Podium van de werkgroep Accounttech.

Organisator Erik Kolthof van de NBA benadrukte bij de start dat het niet zozeer ging om 'het beste idee van Nederland', maar om aansprekende voorbeelden van innovatie in de markt.

Het vierkoppige forum dat eerder die middag al een try-out van de negen korte presentaties had gekregen, koos dan ook geen winnaar. Doel van de sessie was vooral om innovaties "te delen en zichtbaar te maken, om op te schalen", aldus forumlid en commissaris Antje Kuilboer-Noorman. Nederland moet op technologisch gebied voorloper willen zijn, stelde Arpad Gerecsey, directeur en hoofd innovatie bij A-Lab. Ook Joost van Buuren (Nyenrode) en Jan Wietsma (NBA-bestuurslid) hadden zitting in het forum, dat uit een lijst van oorspronkelijk 25 aanbieders de negen partijen had geselecteerd.

De negen ondernemers kregen ieder tien minuten voor een compacte presentatie, inclusief het stellen van vragen door het forum. Diverse innovaties bevinden zich nog in een ontwikkelingsfase, zo bleek, daarom deden meerdere kandidaten een oproep aan de toehoorders om mee te werken aan een pilot. Eén partij wilde dat zelfs belonen met een parachutesprong.

Foto zaal en publiek open podium Accounttech

Innovaties

De innovaties liepen uiteen van handige apps voor ondernemers (Bizcuit, Klippa) en het automatiseren van de boekhouding (Omniboost), tot het verrijken van informatie (Invers, RGS Wonen) en platforms voor data-analyse (Crowe Foederer, 1 Giant Leap Solutions). Ook was er een tool waardoor "levering en afrekening altijd kloppen" (SelfBilling) en een oplossing die moet zorgen dat bedrijven minder snel bij bijzonder beheer van een bank terecht komen (Topicus).

Na de serie pitches kregen de negen aanbieders de gelegenheid om in kleinere kring nadere toelichting op hun ideeën te geven. Ook daarvoor was de belangstelling groot en waren de reacties na afloop positief. Dat de aanbieders eerst alleen aan het forum en voor een video-opname hadden kunnen presenteren was voor sommigen erg welkom. "Het is als programmeur lastig om uit je comfortzone te komen."

Foto deelnemers open podium Accounttech in hal NBA-gebouw

De werkgroep Accounttech wil, gezien de positieve reacties, begin 2020 een volgende editie van het Open Podium organiseren.

Bekijk de pitches van de negen ondernemers. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.