Nieuws

Kamer wil uitleg over flexbemiddelaars

Verschillende partijen in de Tweede Kamer willen tekst en uitleg van minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), over de opkomst van bedrijven die bemiddelen tussen zelfstandigen en opdrachtgevers.

Dat bevestigen de partijen naar aanleiding van berichtgeving in het FD. Die krant meldde recent dat zzp'ers die via het payrollbedrijf TCP Solutions voor ING werken al sinds juni niet worden uitbetaald, vanwege geldproblemen bij TCP.

Het aantal bemiddelaars en contractbeheerders neemt flink toe. Volgens belangenbehartigers zijn de zzp'ers zelf de dupe van de felle concurrentie op de markt. VVD-Kamerlid Dennis Wiersma ziet in de markt "cowboys ontstaan die doen alsof ze zzp'ers zekerheid bieden". Er moet daarom meer duidelijkheid komen voor zelfstandigen.

Ook het CDA maakt zich zorgen om de problemen met flexbemiddelaars. De partij vraagt vooral om strengere controle op flexbrokers, onder meer wat betreft de kredietwaardigheid van de bedrijven.

Als het aan oppositiepartij SP ligt, bant minister Koolmees de "dure tussenhandel" volledig uit. "Het zijn parasieten", stelt SP'er Bart van Kent. Ook andere partijen hebben inmiddels Kamervragen gesteld over de flexbemiddelaars.

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.