Nieuws

Merendeel accountantskantoren voldoet niet geheel aan AVG

Nog lang niet alle accountantskantoren voldoen volledig aan de AVG. Hoewel informatiebeveiliging meer aandacht krijgt, blijkt er nog veel ruimte te zijn voor verbetering.

Dat blijkt uit een recent marktonderzoek van PinkWeb, dat honderd accountantskantoren heeft benaderd. Van alle respondenten gaf 80 procent aan dat zijn/haar organisatie nog niet volledig voldoet aan de AVG. Meer dan 20 twintig van de kantoren heeft nog geen verwerkersovereenkomst afgesloten met iedere leverancier die data verwerkt. Daarnaast werkt 78 procent van de deelnemers nog met softwareleveranciers die niet zijn gecertificeerd op informatiebeveiliging.

PinkWeb: "Als accountancyprofessional werk je met de persoonsgegevens van je cliënten. Dit is meestal (zeer) gevoelige informatie. Je wilt dus zeker weten dat je softwarepartners hier zorgvuldig mee omgaan. Wij raden aan om bij het kiezen voor een softwareleverancier altijd te kijken naar hoe wordt omgegaan met informatiebeveiliging."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.