Nieuws

VEB schikt met voormalige bestuurders en commissarissen Innoconcepts

Beleggersvereniging VEB heeft een schikking getroffen met voormalige bestuurders en commissarissen van InnoConcepts. In totaal is maximaal ruim 3 miljoen euro beschikbaar als vergoeding voor koersschade voor daarvoor kwalificerende InnoConcepts-beleggers.

Dat meldt de VEB. Innoconcepts ging eind 2010 aan grootschalige fraude ten onder. Het beursgenoteerde bedrijf was in betere tijden onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de Lifehammer, het bekende hamertje waarmee in geval van nood een autoruit kan worden ingeslagen.

Eerder werd door de beleggersvereniging ook al een akkoord gesloten met ING en Deloitte. Het accountantskantoor was van 2005 tot aan het faillissement belast met de controle van de jaarrekeningen. Die schikking was goed voor een bedrag van 6,5 miljoen euro.

Deloitte, ING en nu ook de voormalige bestuurders en commissarissen erkennen geen schuld of aansprakelijkheid. De nieuwe schikking geldt alleen voor VEB-leden die zich vanaf het begin van de Innoconcepts-actie hebben aangemeld bij de VEB.

"Samen met de vorige twee InnoConcepts-schikkingen zullen kwalificerende deelnemers naar verwachting meer dan de helft van de geleden koersschade over de relevante periode vergoed krijgen. Het exacte bedrag dat een kwalificerend belegger onder de getroffen schikking zal ontvangen, is nu nog niet te berekenen", aldus de VEB. De VEB sluit met deze schikking de InnoConcepts-actie.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.