Nieuws

Ook justitie New York dagvaardt Mazars voor belastingaangiftes Trump

De openbare aanklager van het district Manhattan in New York heeft Mazars USA gedagvaard voor de belastingaangiftes van de afgelopen acht jaar van de Amerikaanse president Donald Trump.

Dat melden Amerikaanse media. Justitie in New York is vorige maand een onderzoek begonnen naar de financiën van Trump in verband met 130 duizend dollar zwijggeld dat Trump via zijn voormalige advocaat Michael Cohen betaald zou hebben aan Stormy Daniels, een vrouw waarmee hij een affaire zou hebben gehad. Volgens de aanklager zou Trump het zwijggeld als juridische onkosten van zijn campagne hebben opgevoerd in de administratie, wat in New York illegaal is. Mazars USA, de accountant van Trump, zegt zich te zullen houden aan zijn wettelijke verplichtingen en verder geen uitspraken over de zaak te doen. Trump zelf zegt de zaak te onderzoeken en "stappen te nemen".

De dagvaarding voor de belastingaangiftes van Trump is niet de eerste; de democraten hebben al meerdere malen via de rechter geprobeerd om de financiën van Trump te mogen inzien. Mazars moest in mei van dit jaar ook al van een rechter financiële documenten over president Trump overhandigen aan de Oversight Committee van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. De president is daar echter tegen in beroep gegaan, waardoor de cijfers voorlopig nog geheim blijven.

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.