Nieuws

Invallen bij Mitsubishi in Duitsland vanwege dieselfraude

De Duitse justitie heeft op tien plekken invallen gedaan als onderdeel van een onderzoek naar dieselfraude met auto's van Mitsubishi.

Er is een fraudeonderzoek ingesteld tegen twee belangrijke werknemers van "een internationale autogroep", twee internationale autoleveranciers en een autodealer.

Het onderzoek richt zich op dieselwagens met 1,6 en 2,2 liter-motoren. "Er is een vermoeden dat die motoren zijn uitgerust met een apparaat waardoor ze tijdens laboratoriumtesten minder vervuilend lijken dan ze in werkelijkheid zijn", aldus een verklaring van de Duitse justitie.

Een woordvoerder van Mitsubishi in Japan bevestigde woensdag dat er invallen zijn gedaan bij zijn Duitse distributeurs en onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in het land. "We zullen natuurlijk meewerken en bijdragen aan dit onderzoek", aldus de woordvoerder die weigerde verdere informatie te verstrekken.

Bij Volkswagen waren vorige maand ook al invallen vanwege vermoedelijke dieselfraude. Het Duitse autobedrijf gaf in september 2015 toe dat het bedrijf met behulp van illegale software vals had gespeeld bij emissietesten. Daardoor leken miljoenen dieselauto's minder vervuilend dan ze waren. Het schandaal heeft het autoconcern, waar ook merken als Audi en Skoda onder vallen, inmiddels al vele miljarden aan boetes en schadevergoedingen gekost.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.