Nieuws

Springlevend: Veel belangstelling voor jubileumviering accountantsberoep

De NBA viert in november het 125-jarig bestaan van het georganiseerd accountantsberoep. Het aantal belangstellenden voor de online events ter gelegenheid van het jubileum loopt snel op.

Onder het thema 'Springlevend' presenteert de NBA het accountantsberoep als "maatschappelijk relevant, in de poortwachtersrol onmisbaar voor onze economie en voor ondernemers in het mkb de meest vertrouwde adviseur".

Events

Tijdens het evenement 'Boomers vs millennials' (3 november) gaan twee oud-voorzitters van de NBA in gesprek met young professionals. Daarbij wordt belicht wat accountants aan het begin van hun carrière kunnen leren van de oude garde, maar ook wat jonge accountants meebrengen in het beroep.

Op 11 november, tijdens 'MKB: Balanceren & Laveren' wordt nader ingegaan op de rol van de accountant als adviseur en sparringpartner voor het mkb. In hoeverre is sprake van een verschuiving in de aard van de dienstverlening en de vaardigheden die de accountant nodig heeft?

'The future of Audit' (18 november) is een internationaal evenement, waarin onder anderen Sir Donald Brydon, kwartiermaker Marlies de Vries en VEB-directeur Paul Koster hun opwachting maken. De toekomst van de accountantscontrole staat daarbij centraal.

Tijdens het slotevenement 'Impact' (24 november) wordt stilgestaan stil bij de maatschappelijke relevantie van het beroep. Onder meer voormalig Unilever-ceo Paul Polman en DSM-cfo Geraldine Matchett vervullen een rol tijdens dit event.

Slimste accountant

Daarnaast organiseert de NBA op drie achtereenvolgende vrijdagmiddagen de verkiezing van 'De Slimste Accountant 2020'. Een online quiz waarvoor vakkennis alleen niet genoeg is, aldus juryleden Arnout van Kempen en Lukas Burgering.

De beste deelnemers uit de drie voorrondes gaan door naar de finale op 13 november. De eerste voorronde wordt gehouden op 23 oktober, vanaf 16.00 uur. Alleen accountants en accountancy-studenten in de fase van de praktijkopleiding mogen zich als deelnemer aanmelden voor deze verkiezing. Toeschouwers kunnen wel meekijken tijdens de verkiezing, die als Zoomsessie wordt georganiseerd.

Het aantal belangstellenden voor de reeks online events loopt volgens de NBA inmiddels snel op. Alle informatie is vinden via nba.nl/springlevend.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.