Nieuws

Vitamine A: 'Behoefte aan zekerheid is breder dan alleen financieel'

"Als je als accountant relevant wilt blijven, moet je over de volle breedte van de onderneming de risico’s kunnen inschatten." Dat zegt NBA-directeur Berry Wammes in de jongste Vitamine-A podcast, als voorschot op het webinar The Future of Audit.

Beluister Vitamine A-podcast aflevering #12 met Berry Wammes.

Wammes sprak met Vitamine A-host Sven Budding over de toekomst van de controlerende functie, thema van het webinar dat op 18 november wordt gehouden in het kader van het jubileumprogramma 'Springlevend'. "Onze ethische principes staan als een huis", aldus Wammes. "Maar zijn de regels die we destijds hebben verzonnen, nog steeds actueel?"

De NBA-directeur verwijst naar de aanbevelingen aan het accountantsberoep van Sir Donald Brydon in het Verenigd Koninkrijk; opgesteld als reactie op spraakmakende incidenten zoals de ondergang van bouwgigant Carillion. "Geeft de accountant voldoende antwoord op de vragen van gebruikers van de jaarrekening", vraagt Wammes zich af. Sir Brydon bepleit een meer informatieve verklaring, die beter aansluit bij de wensen en verwachtingen van aandeelhouders.  

Webinar

Het webinar 'The Future of Audit'wordt gehouden op 18 november, van 16.00-17.30 uur. Gespreksleider is Wim Bartels (KPMG), sprekers zijn naast Brydon onder meer Paul Koster (VEB), kwartiermaker Marlies de Vries en de hoogleraren Peter Eimers, Olof Bik en Kees Camfferman. Aanmelden is nog mogelijk. Meer informatie is te vinden via nba.nl/springlevend.

De Vitamine A-podcasts zijn te beluisteren via Apple Podcast, Spotify, Google Podcasts, Pocket Casts, Stitcher, Deezer, Overcast en Tune In. Alle afleveringen zijn daarnaast terug te vinden via de podcast-button bovenaan deze website.

Beluister Vitamine A-podcast aflevering #12 met Berry Wammes.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.