Nieuws

MT1000: middelgrote accountantskantoren zijn de beste

Middelgrote accountantskantoren voeren de langlijst aan in de categorie Accountancy van de MT1000, het overzicht van de beste dienstverleners van 2020, uitgebracht door MT/Sprout. RSM Nederland staat bovenaan, gevolgd door mth accountants & adviseurs en Flynth.

De top tien van best scorende accountants omvat verder (van plek 4 tot 10) DRV accountants & adviseurs, Visser & Visser, Bol Accountants, Deloitte, ABAB, PwC en KPMG. EY bezet in deze ranglijst plek 20.  

Bij de rangschikking van beste accountantskantoren is ook apart gekeken naar de Net Promotor Score (NPS, de mate van aanbeveling door klanten). Opnieuw staat RSM daar bovenaan, gevolgd door DRV en Bol. Op het onderdeel 'klantgerichtheid' staat ABAB bovenaan, met RSM en Flynth op plek 2 en 3. Verder is gekeken naar 'productleiderschap' (ABAB, Visser & Visser en Deloitte in de top 3) en ‘excellente uitvoering (top 3 voor RSM, ABAB en Visser & Visser).

Ook vorig jaar scoorde RSM het hoogste in de ranglijst, toen gevolgd door Deloitte en BDO. Dat laatste kantoor valt nu net buiten de top tien. 

Mobilee beste zakelijke dienstverlener

De MT1000 is onderverdeeld in een forse reeks sectoren, waaronder ook advocatuur, fiscaal advies en corporate finance. Van alle zakelijke dienstverleners in Nederland scoort Mobilee management & advies als beste, aldus het jaarlijkse onderzoek van businessplatform MT/Sprout onder ruim vijfduizend zakelijke beslissers.

De MT1000-lijst van beste dienstverleners wordt samengesteld op basis van onderzoek door de Universiteit van Amsterdam, in opdracht van MT/Sprout. Respondenten zijn beslissers met inkoopbevoegdheid, die in de afgelopen drie jaar zaken hebben gedaan met de bedrijven die ze beoordeelden.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.