Nieuws

Vitamine A: Agnes Koops gelooft vooral in inclusiviteit

In deel twee van een driedelige reeks Vitamine A-podcasts van de NBA over accountants en diversiteit praat Agnes Koops (PwC) over vrouwelijk leiderschap. "Ik geloof vooral in inclusiviteit."

Accountants moeten soms moeilijke gesprekken voeren. Daarbij helpt het volgens Koops om "hard op de inhoud, maar zacht op de relatie" te zijn. "Dan is de boodschap veel krachtiger en is er meer begrip over en weer."

Groningse boerendochter Koops ("veel nuchterder wordt het niet") vond en vind in de accountancy veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, te blijven groeien en te verbreden. Zij is voorvechter van diversiteit binnen organisaties als PwC, maar stelt vooral in 'inclusiviteit' te geloven. "Dat je met elkaar waardeert wat de ander inbrengt, omdat het daardoor gewoon beter en mooier wordt."

Vitamine A-host Sven Budding spreekt in de driedelige reeks met gasten over vrouwelijk leiderschap, diversiteit en inclusiviteit binnen organisaties. Eerdere gast in de driedelige reeks was Sandra Lutchman, expert op het gebied van Leadership Diversity & Inclusion. De derde  en laatste gast in de reeks is Esther-Mirjam Sent (Radboud University).

De Vitamine A-podcasts zijn te beluisteren via Apple Podcast, Spotify, Google Podcasts, Pocket Casts, Stitcher, Deezer, Overcast en Tune In. Alle afleveringen zijn daarnaast terug te vinden via de podcast-button bovenaan deze website.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.