Nieuws

Robert Walters: 'Aantal finance vacatures neemt weer toe'

In de eerste helft van april werden 1307 nieuwe finance vacatures online geplaatst. In de tweede helft van april 1660, een stijging van 27 procent. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed. Veel finance teams kunnen niet langer wachten met het aannemen van nieuwe medewerkers en hebben het in deze periode extra druk, aldus recruitmentbureau Robert Walters.

Het (deels) thuis werken en op afstand mensen aannemen en inwerken wordt voor veel organisaties een nieuwe realiteit. Steeds meer organisaties zetten eerder stopgezette vacatures weer uit.

Volgens associate director Annemieke Peskens van recruiter Robert Walters willen bedrijven niet wachten op normale terugkeer naar het kantoor en gaan zij over tot online werving en onboarding. “We zien dat de werving voorzichtig weer op gang komt en verwachten dat steeds meer organisaties een volledig online sollicitatieproces aandurven.”

Volgens Peskens is de druk op financiële afdelingen groot. "Er moeten verschillende scenario's doorberekend worden, op elk moment van de dag moeten actuals met een uitleg bij deze cijfers geleverd kunnen worden." In haar optiek is het "juist nu" voor financials interessant om over te stappen. "Dit is het moment waarop je kunt laten zien wat je waard bent, jezelf op complexe vraagstukken kunt storten, nieuwe dingen leren en een sprong in je ontwikkeling maken."

Markt meer in balans

Negentig procent van de sollicitatiegesprekken vindt op dit moment online plaats, stelt Robert Walters. Het is daardoor makkelijker om sollicitanten te vinden en gesprekken met ze in te plannen. Het bureau ziet de "eerste signalen" dat de arbeidsmarkt voor financials meer in balans komt, na een jarenlang tekort aan goed financieel personeel.

"Sollicitanten zullen, als vraag en aanbod meer op elkaar aansluiten, minder hoge eisen stellen. Dit biedt kansen voor kleinere bedrijven om talenten binnen te halen die voorheen misschien geen interesse hadden", meent Peskens. "Denk nu na over hoe de organisatie er in de toekomst uit gaat zien. Hoe sta je er na corona voor en wat voor mensen heb je dan nodig? Die mensen zijn nu misschien wel meer dan ooit beschikbaar voor een gesprek."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.