Nieuws

Online FAR-conferentie op 22 juni

Als alternatief voor de vijfde editie van haar jaarlijkse conferentie, die is verschoven naar juni 2021, organiseert de Foundation for Auditing Research (FAR) een online congres.

Tijdens het online congres, dat wordt gehouden op 22 juni aanstaande, wordt gesproken over onderzoeken naar going concern, professioneel-sceptische accountants, de invloed van internal controls op het werk van de controlerend accountant en de economische consequenties van joint audit.

De online bijeenkomst geeft daarmee een indruk van projecten waar de FAR mee bezig is. Meer informatie over het programma, de sprekers en de link voor registratie is te vinden op de website van de FAR.

Podcasts

De FAR is daarnaast gestart met een serie podcasts, onder de titel 'FARview'. In de jongste editie spreken Jan Bouwens (managing director FAR en hoogleraar UvA) en Philip Wallage (hoogleraar UvA en VU) over de rol van de accountant in crisistijd. 

Binnen de FAR hebben vier rondes van onderzoeksfinanciering inmiddels geleid tot 25 onderzoeksprojecten. Daarbij zijn in totaal ongeveer negentig wetenschappers betrokken uit binĀ­nen- en buitenland, waaronder circa twintig promovendi en postdoc-onderzoekers. De FAR wordt financieel en met data ondersteund door tien grote en middelgrote accountantsorganisaties.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.