Nieuws

Particulieren duurder uit bij ABN Amro wegens witwasonderzoek en vernieuwing

ABN Amro biedt per 1 oktober 2020 één basisbetalingspakket voor alle particuliere klanten. Dit pakket wordt duurder vanwege de kosten die gemaakt worden bij het bestrijden van witwassen en het vernieuwen van de producten.

Dat meldt de bank. De kosten van het basispakket zullen met 10 procent stijgen vanwege de investeringen. Klanten krijgen voor 1,70 euro in het basispakket een rekening, bankpas en toegang tot internetbankieren en kunnen op verzoek andere betaalproducten kopen, zoals een creditcard of een tweede bankpas. ABN Amro zegt klanten per mail, via internetbankieren of per brief te informeren.

Witwassen

Sinds eind 2018 is bekend dat ABN Amro steken heeft laten vallen bij de bestrijding van witwassen. Het OM is eind 2019 een onderzoek begonnen en op last van De Nederlandsche Bank (DNB) moet ABN Amro al haar klanten doorlichten in de strijd tegen witwassen. Ook ING en Rabobank blijken een tijd lang te weinig tegen witwassen te hebben gedaan. Dat leidde bij de ING tot een boete van in totaal 775 miljoen euro en ook ABN Amro krijgt mogelijk een boete.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.