Nieuws

Aanvraag TVL vanaf 1 september ook via accountant

Vanaf 1 september kunnen accountants en andere intermediairs namens ondernemers een aanvraag indienen voor de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

De ondernemer moet daarvoor eerst een ketenmachtiging geven aan de accountant of intermediair via eHerkenning.nl. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Tot nu toe konden intermediairs geen TVL-aanvraag voor klanten doen, terwijl dat bij de voorganger van de regeling, de TOGS, wel mogelijk was. Beroepsorganisaties van accountants en belastingadviseurs, waaronder NBA, SRA en NOB, pleitten er daarom in juli bij het ministerie van Financiën voor om aanvraag door intermediairs toch mogelijk te maken.

De TVL-regeling is gericht op mkb-ondernemers en zzp'ers die door de coronacrisis veel omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. De regeling staat open voor ondernemers in specifieke branches. Aanvragen van de TVL-subsidie kan tot uiterlijk 30 oktober 2020 bij RVO.

Vanaf vandaag staat de regeling ook open voor ondernemers in de recreatieve vliegsector (SBI-code 51.10), zoals de ballonvaart.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.