Nieuws

NBA: check aansprakelijkheidsverzekering op uitlooprisico

Niet alle beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor accountants voldoen geheel aan de eisen. De NBA adviseert leden om hun polis extra te checken, met name rondom het 'uitlooprisico'.

Volgens de beroepsorganisatie voldoen niet alle beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen aan de eisen die de VAO (artikel 12) en de NVKS (artikel 15) daaraan stellen. Een van die eisen is dat het zgn. ‘uitlooprisico’ (voor schades gemeld na de einddatum van de verzekering) onder de dekking valt, voor minstens twee jaar.

De NBA benadrukt dat dit al bij het afsluiten van de verzekering moet zijn overeengekomen. Zo is gewaarborgd dat het uitlooprisico ook écht wordt verzekerd, “in het belang van maatschappij en accountants”, aldus de beroepsorganisatie. Een optie waarbij pas bij het beëindigen van de verzekering kan worden aangeven of het uitlooprisico nog moet worden verzekerd, is als waarborg niet voldoende.

De NBA adviseert accountants nog eens goed naar hun polis te kijken en contact op te nemen met hun verzekeraar, als de verzekering van het uitlooprisico daarin niet goed is geregeld.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.