Nieuws

Eerste werkgroepen kwartiermakers aan de slag

De kwartiermakers Toekomst Accountancysector, Marlies de Vries en Chris Fonteijn, hebben een eerste online bijeenkomst gehouden met leden van werkgroepen die moeten bijdragen aan de totstandkoming van Audit Quality Indicators (AQI's).

Er zijn vier divers samengestelde werkgroepen van start gegaan, om tot een voorstel voor kwaliteitsindicatoren te komen. De werkgroepleden nemen op persoonlijke titel deel, zo benadrukken de kwartiermakers. Ook belanghebbenden buiten de sector, zoals gebruikers van de jaarrekening, worden door de werkgroepen betrokken bij de totstandkoming van de indicatoren.

Werkgroep 1 richt zich op Dossierkwaliteit/output. Voorzitter is Maayke Slot; leden zijn Martijn Bos, Martijn Duffels, Ivan Hagenbeek en Jan Willem Kuppens.

Werkgroep 2, Kwaliteitsbeheersingssysteem, wordt voorgezeten door Arnout van Kempen en heeft als leden Ron van Deun, Martijn van Opijnen, Janneke Timmers en Arnout Traas.

Cultuur, governance en beloning is het thema van werkgroep 3, die wordt voorgezeten door Margreeth Kloppenburg. Arif Dursun, Gijsbert Turkenburg en Gerard van Vuuren zijn leden.

Werkgroep 4 ten slotte richt zich op Juridische verankering en ontsluiting. Voorzitter is Endymion Struijs, leden zijn Maxime Asjes, Hakan Kocak en Ferry van Leyen.

De beide kwartiermakers hebben de samenstelling van de werkgroepen gepubliceerd op hun LinkedIn-pagina en "zien uit naar de samenwerking".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.