Nieuws

OM gaat nader in op bestuur-Zalm in witwaszaak ABN

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat dieper in op de rol van het voormalige ABN Amro-bestuur onder leiding van Gerrit Zalm bij de vermeende overtredingen van antiwitwaswetgeving.

Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bronnen die op de hoogte zijn van het onderzoek. Volgens de zakenkrant werkt het OM aan een schikking met de bank als rechtspersoon, maar zint justitie ook op de mogelijkheid om daarna natuurlijke personen te gaan vervolgen. Bronnen zeggen dat de gesprekken tussen het OM en ABN Amro in de eindfase zitten, al is er nog wel werk te verzetten.

De verwachting is dat een schikking ABN Amro ettelijke honderden miljoenen zal kosten, aldus het FD. Ook zal de bank dan moeten toegeven in de fout te zijn gegaan en zich moeten houden aan een verbeterprogramma onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Justitie wil daarnaast nagaan of bestuurders van de bank een verwijtbare rol hebben gespeeld bij structurele overtredingen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.