Nieuws

Deadline TVL Q3 verschuift naar 29 oktober

Ondernemers kunnen nog tot 29 oktober 17.00 uur de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q3 2021 aanvragen. Dit was eigenlijk 26 oktober 17.00 uur.

Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Omdat de ICT-update van donderdag 21 oktober langer duurde dan gepland, staat TVL Q3 drie dagen extra open. Ondernemers kunnen aanvragen bij een minimaal omzetverlies van 30 procent en minimaal  vijftienhonderd euro vaste lasten per kwartaal (geen werkelijke vaste lasten). Ze kunnen weer kiezen tussen twee referentieperioden: het derde kwartaal van 2019 of het derde kwartaal van 2020. Het minimum subsidiebedrag is vijftienhonderd euro. Het subsidiepercentage is 100 procent.

Ook voor starters en grote bedrijven

Startende ondernemers die voor 30 juni 2020 zijn ingeschreven in het Handelsregister van KVK kunnen ook TVL Q3 aanvragen. Mkb-bedrijven kunnen maximaal 550 duizend euro subsidie voor het tweede kwartaal ontvangen. Voor grote bedrijven is het maximum zeshonderdduizend euro. Voor de land- en tuinbouwsector blijft er een opslag voor speciale kosten voor het in leven houden van dieren en gewassen.

Een aanvraag voor TVL Q3 kan nog tot 29 oktober 17.00 uur. Wie de Subsidie Vaste Lasten voor onder andere Nachtsluiting (VLN) wil aanvragen, moet ook TVL Q3 hebben aangevraagd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.