Nieuws

KPMG investeert anderhalf miljard dollar in dienstverlening rondom duurzaamheid

In de komende drie jaar investeert KPMG wereldwijd anderhalf miljard dollar in dienstverlening gericht op milieu, maatschappij en bestuur.

Het nieuwe ESG-investeringsprogramma (Environmental, Social and Governance) omvat training van medewerkers, uitbreiding van diensten rondom onder meer klimaatrisico’s en decarbonisatie, ontwikkeling van nieuwe technologie en partnerships en de ondersteuning van ontwikkelingslanden, in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

KPMG Nederland, dat naar eigen zeggen “de oudste duurzaamheidspraktijk ter wereld” heeft, krijgt een stevige rol in het investeringsprogramma, als één van de ESG-kennis- en expertisehubs van Europa. Het investeringsprogramma is gericht op het verder verankeren van ESG-dienstverlening in de gehele organisatie, op weg naar een duurzame economie. De uitbreiding van dienstverlening aan klanten omvat activiteiten op het vlak van de transformatie naar een duurzame organisatie, verslaggeving daarover en controle.

In samenwerking met het World Business Council voor duurzame ontwikkeling heeft KPMG een raamwerk ontwikkeld om circulariteitsprestaties te meten. Ook wordt de samenwerking met alliance partners zoals Microsoft, ServiceNow en Google verder verstevigd.

ESG-academie

In samenwerking met Cambridge University en New York University ontwikkelt KPMG verder een ESG-trainingsprogramma voor alle 227.000 medewerkers wereldwijd. In Nederland richt KPMG een ESG-academie op, die toegankelijk wordt voor organisaties die hun kennis op het gebied van ESG willen versterken. Samen met Cambridge heeft KPMG een toepassing ontwikkeld die asset managers inzicht geeft in de duurzaamheid van gemaakte keuzes.

KPMG introduceert verder een programma waarmee ontwikkelingslanden in de regio’s Afrika, Azië-Pacific, Latijns-Amerika en landen in het oostelijk Middellandse zeegebied worden geholpen met relevante ESG-expertise. Dat nieuwe programma is in lijn met duurzaamheidsdoelstellingen die de Verenigde Naties heeft opgesteld.

Campagne

Een ‘Voices for a Sustainable Future’-campagne moet gevestigde en nieuwe denkers een platform bieden voor visies op klimaatverandering, gender- en rassengelijkheid en andere cruciale thema’s die helpen op weg naar duurzame vooruitgang, aldus KPMG.

“We staan voor een belangrijke opgave in onze samenleving waarbij er sprake is van een collectieve verantwoordelijkheid”, zegt Stephanie Hottenhuis, ceo van KPMG Nederland. “Burgers, ondernemers, investeerders en politici kunnen niet langer naar elkaar kijken en afwachten.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.