Nieuws

RVO: vaststelling TVL Q2 2021 start naar verwachting tweede helft november

De vaststelling van TVL Q2 2021 begint naar verwachting in de tweede helft van november, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Vanaf dan vraagt de dienst ruim 60.000 ondernemers om een vaststellingsverzoek in te dienen.

Ondernemers krijgen per e-mail een verzoek de werkelijke omzet in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2021 door te geven. Dit moet vóór 12 januari 2022 gebeuren. "Vaak hebben wij het formulier al ingevuld, met gegevens van de Belastingdienst. Ondernemers hoeven dan alleen nog akkoord te geven. Soms moeten ze de werkelijke omzetgegevens nog zelf invullen of wijzigen, of vragen we om aanvullende informatie", aldus RVO.

Ondernemers krijgen bericht over het definitieve bedrag waar zij recht op hebben. Is het omzetverlies gelijk aan de schatting in de aanvraag, dan ontvangt de ondernemer de laatste 20 procent van het eerder voorlopig aangegeven bedrag. Is het omzetverlies hoger, dan gaat de subsidie ook omhoog. Bij een lager omzetverlies krijgen ondernemers minder dan 20 procent, of moeten ze (een deel van) het voorschot terugbetalen.

Ondernemers die minder omzetverlies hadden en van wie het definitieve bedrag naar beneden wordt bijgesteld, kunnen wanneer nodig gebruikmaken van ruime, renteloze betalingsregelingen. Zij kunnen online een betalingsregeling regelen en kiezen uit terugbetalen in zes of twaalf maandelijkse termijnen. Een persoonlijke betalingsregeling is ook mogelijk.

Aanvragen vanaf 125.000 euro

Ondernemers met een TVL-aanvraag van 125.000 euro of meer moeten het accountantsproduct direct meesturen bij het indienen van de vaststelling. Dit geldt voor alle ondernemers: mkb-bedrijven en grote ondernemingen. De accountantsproducten zijn beschikbaar op de NBA-site.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.