Nieuws

Vermist notitieboek Deloitte-onderzoeker teruggegeven

Een notitieblok met daarin persoonlijke aantekeningen van een Deloitte-onderzoeker over de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden is weer geretourneerd aan Deloitte.

Dat meldt demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis in een brief aan de Tweede Kamer. In de brief geeft de staatssecretaris aan ontevreden te zijn met hoe Deloitte het incident heeft opgepakt. "Op verzoek van mijn ministerie heeft er op 18 november jl. een gesprek met het onderzoeksbureau plaatsgevonden. In dit gesprek zijn de partijen ingegaan op het incident waarbij het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) zijn ongenoegen en teleurstelling over het incident heeft uitgesproken en met name over de initiële afwikkeling hiervan door het onderzoeksbureau. Het onderzoeksbureau heeft zijn excuses aangeboden en heeft tevens erkend dat het tekort is geschoten in de initiële afhandeling."

Om waarborgen te verkrijgen voor een adequate afhandeling van het incident en het vervolg van het onderzoek zijn Deloitte en het ministerie een aantal voorwaarden overeengekomen. "Het onderzoeksbureau zegt hierin mede toe dat het de afwikkeling van dit datalek op een manier laat plaatsvinden die recht doet aan de privacyrechten van betrokkenen én aan de contractuele relatie tussen het ministerie en het onderzoeksbureau. Deze afspraken zijn bevestigd in een brief namens VWS aan het onderzoeksbureau en vindt u terug als bijlage bij deze brief", aldus Blokhuis.

Op grond van de toezeggingen die Deloitte heeft gedaan, heeft de staatssecretaris besloten dat Deloitte het onderzoek mag voortzetten.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.