Nieuws

Financial ziet overstap naar publieke sector wel zitten

Finance professionals zijn geïnteresseerd in een overstap van het bedrijfsleven naar de publieke sector en publieke organisaties zien deze groep graag komen. Ook investeert de sector steeds vaker in jong finance-talent. De salarissen in de publieke sector stijgen in 2021 volgens de CAO-voorwaarden die al eerder zijn vastgelegd.

Dat blijkt uit de jaarlijkse Salary Survey van recruitmentbureau Robert Walters. Het recruitmentbureau zag het aantal professionals dat is geïnteresseerd in een overstap van de private naar de publieke sector afgelopen jaar met zeker de helft toenemen. "De herwaardering voor de publieke sector in 2020 vertaalt zich echt naar de wens om hierin aan de slag te gaan", aldus Robert Walters.

Het zou daarnaast ook meespelen dat de complexe financieringsstructuren het werk in deze sector voor finance professionals "extra uitdagend" maakt. "Daarnaast vinden financials de goede balans tussen privé en werk aantrekkelijk, zoals een 36-urige werkweek verdeeld over vier dagen. Tot slot worden financials ook aangetrokken door de uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals genereuze opleidingsbudgetten."

Volgens Robert Walters ziet de publieke sector de overstappers graag komen. "Professionals die al ervaring hebben in het bedrijfsleven kijken vaak net iets anders naar bepaalde processen en introduceren zo bijvoorbeeld wat extra snelheid of daadkracht binnen een organisatie. Ook brengen zij veel kennis mee op het gebied van zaken als ERP-systemen of BI-tooling, iets waar organisaties in het bedrijfsleven soms al wat verder mee zijn. En van die kennis en ervaring plukken publieke organisaties vervolgens de vruchten."

Naast de groeiende groep financials die vanuit het bedrijfsleven wil overstrappen, ziet Eijking ook dat publieke organisaties steeds vaker investeren in jong finance-talent. Met name professionals met een academische opleiding in combinatie met een paar jaar werkervaring waren in 2020 in trek. Volgens Robert Walters is dat een ommezwaai, omdat publieke instellingen enkele jaren terug nog "huiverig" waren deze groep financials binnen te halen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.