Nieuws

Banken zien nog altijd veel vraag naar coronahulp

Banken blijven veel steun verstrekken aan door coronacrisis getroffen bedrijven. Desondanks zien ze problemen ontstaan in sectoren die last hebben van beperkende maatregelen.

"De massieve overheidssteun houdt veel bedrijven in de getroffen sectoren overeind met als doel zoveel mogelijk gezamenlijk de eindstreep te halen", zegt voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). "Ondertussen bouwen de schulden zich verder op. Het is daarom voor velen een zeer spannende tijd."

Volgens de NVB is sinds het begin van de crisis voor 39,9 miljard euro aan leningen verstrekt vanwege de coronacrisis. Daarnaast kregen 129.000 bedrijven een betaalpauze met een totale waarde van 3,1 miljard euro.

Ook particulieren worden door banken geholpen. Bijna 26.000 mensen kregen een betaalpauze voor hun hypotheek en 12.000 hoeft tijdelijk niet af te lossen op een consumptief krediet. Die betaalpauzes hebben doorgaans een duur van een tot drie maanden, maar sommige mensen hebben al een verlenging gekregen.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.