Nieuws

Belastingdienst wil via nieuwe campagne 'zichtbaar' zijn voor fiscalisten en accountants

Door online bijeenkomsten te organiseren wil de Belastingdienst "zichtbaar zijn en blijven" als werkgever, ook voor fiscalisten en accountants. Een nieuwe campagne moet helpen om het vertrouwen in de dienst te herwinnen.

Normale manieren voor de Belastingdienst om zich als werkgever te presenteren, zoals via evenementen en carrièrebeurzen, zitten er voorlopig nog niet in. Tegelijk moet de dienst zich extra inspannen, nu de reputatie door zaken als de toeslagenaffaire onder vuur ligt en vertrouwen bij zowel burgers als ondernemers moet worden herwonnen.

Volgens de Belastingdienst is online zichtbaar zijn en blijven de enige optie. Verhalen van medewerkers over het werken bij de Belastingdienst moeten daarbij zorgen voor aansluiting bij de behoeften van de doelgroep: fiscalisten en accountants met enkele jaren werkervaring.

Campagne

Eind januari is de dienst gestart met de online themacampagne, die duurt tot zeker eind mei. Volgens Diane Suters, adviseur recruitmentmarketing bij de Belastingdienst, gaan de verhalen onder meer in op het bestrijden van constructies waarmee belasting wordt ontweken. "Dat maatschappelijk belang vinden fiscalisten en accountants aantrekkelijk in een werkgever." Ook zaken als carrièreperspectief en het vertrouwen in de dienst komen aan de orde.

Om fiscalisten en accountants te betrekken bij de campagne, organiseert de Belastingdienst op 23 maart een webinar onder het motto 'Samen werken aan een financieel gezond Nederland'. Sprekers zijn onder andere Bas van den Dungen, secretaris-generaal van de Belastingdienst, en Leo Stevens, emeritus-hoogleraar fiscale economie.

Nieuwe campagne-uitingen na het webinar geven verdere invulling aan de thematiek. "Ons werk is echt mensenwerk en dat willen we laten zien in deze serie", aldus Suters.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.