Nieuws

Advocatenkantoor NautaDutilh verdacht van witwassen

Advocatenkantoor NautaDutilh, een van de grootste van de Benelux, wordt verdacht van witwassen. Het Belgische Openbaar Ministerie onderzoekt of het kantoor, huisadvocaat van de failliete modegroep FNG, dat bedrijf daarmee heeft geholpen. Dat was na een tip van een accountant.

Eind vorig jaar deed de Belgische politie al huiszoeking bij NautaDutilh. Een van de advocaten van het kantoor werd toen aangemerkt als verdachte. Inmiddels is gebleken dat er ook verdachte transacties zijn verlopen via de derdenrekening van NautaDutilh, schrijft de Belgische zakenkrant De Tijd.

Het Belgische OM begon een onderzoek nadat een accountant constateerde dat miljoenen euro's waren weggesluisd, onder meer naar Nederland, zo meldt ook het FD. 

Modeconcern

Het gerenommeerde NautaDutilh was nauw betrokken bij de snelle opkomst van modeconcern FNG, met merken als Brantano, Claudia Sträter, Miss Etam, Steps en Fred + Ginger. FNG ging vorig jaar ten onder. Justitie doet sindsdien onderzoek naar onder meer marktmanipulatie, valsheid in geschrifte en witwassen door het modeconcern. De oprichters werden aangehouden.

Volgens De Tijd hebben ook huiszoekingen plaatsgevonden bij het Belgische accountants- en advieskantoor Bofidi, dat betrokken was bij de oprichting van vennootschappen voor de FNG-top en hun financiers. 

NautaDutilh is met meer dan 400 advocaten, notarissen en belastingadviseurs een van de grotere advocatenkantoren in de Benelux. De organisatie heeft kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Luxemburg, Londen en New York.

Bron: ANP/FD/De Tijd

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.