Nieuws

Qredits gaat voor overheid corona-doorstartkredieten verstrekken aan mkb-bedrijven

Het kabinet stelt over een periode van drie jaar 200 miljoen euro beschikbaar voor leningen aan mkb-bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis. Belangrijkste voorwaarde is dat bedrijven gebruik maken van de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) en daarmee tot goede afspraken met hun schuldeisers komen.

De ondernemers kunnen in aanmerking komen voor een lening van maximaal honderdduizend euro, onder gunstige voorwaarden. De financiering kunnen zij gebruiken voor de herstart, uitbreiding of het aanpassen van de bedrijfsactiviteiten. Daarnaast dient het bedrijf in de kern gezond te zijn. Qredits zal de kredieten in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat beoordelen en verstrekken.

Veel mkb-bedrijven hebben tijdens de coronacrisis het hoofd boven water weten te houden door betalingen uit te stellen, betaalafspraken te maken met crediteuren en door gebruik te maken van de verschillende steunpakketten van de overheid, wat bij een aanzienlijk aantal bedrijven heeft geleid tot een fikse schuldpositie. Soms dusdanig dat een gezonde exploitatie niet meer mogelijk is. Dit krediet moet ondernemers helpen om toch door te kunnen. Het is onderdeel van het Time Out Arrangement (TOA) en is bedoeld voor bedrijven met in de kern winstgevende bedrijfsactiviteiten en die goede en bindende afspraken hebben gemaakt met hun schuldeisers. Het gaat specifiek om de ondersteuning van bedrijven die daarbij gebruik maken van de WHOA, die per 1 januari 2021 is ingevoerd.

Qredits, een stichting zonder winstoogmerk, verstrekt sinds 2009 zakelijke kredieten in alle branches en sectoren die via de reguliere kanalen moeilijker financiering kunnen krijgen. "We zijn verheugd dat we de verantwoordelijkheid hebben gekregen voor de uitvoering van het TOA-krediet. Geheel passend bij onze werkwijze is de steun niet alleen financieel. Bij het afnemen van dit doorstartkrediet kunnen ondernemers ook kosteloos deelnemen aan onze verschillende ondernemerstrainingen en gebruik maken van 1-op-1 coaching, verzorgd door een professional of ervaren ondernemer uit de poule van 700 vrijwillige Qredits-coaches. Hiermee wordt de ondernemer nog verder geholpen om een succesvolle herstart van zijn bedrijf te maken", aldus Elwin Groenevelt, ceo bij Qredits

Bedrijven die aan de criteria voldoen, kunnen vanaf 1 juni hun aanvraag indienen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.