Nieuws

174 grote bedrijven deden een aanvraag voor steun vaste lasten

In totaal 174 grote bedrijven hebben een beroep gedaan op de coronasteunmaatregel voor de vaste lasten (TVL). Dat zegt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de steunmaatregelen van de overheid uitvoert.

Donderdag sloot de aanvraagperiode voor de regeling voor grote bedrijven voor het eerste kwartaal van dit jaar.

Voorheen konden alleen kleinere mkb-bedrijven gebruikmaken van deze steun. Sinds kort konden ook grotere bedrijven TVL aanvragen. Onder grote bedrijven vallen ondernemingen met meer dan 250 voltijdswerknemers of meer dan 50 miljoen euro omzet per jaar en een balanstotaal van meer dan 43 miljoen euro. Het was nog niet meteen duidelijk wat voor soort bedrijven een aanvraag hadden gedaan.

Het maximale subsidiebedrag daarvoor is 600 duizend euro. Dat zou dan een tegemoetkoming zijn voor het eerste kwartaal van dit jaar. Voor grote bedrijven in de detailhandel kan hier een opslag van maximaal 300 duizend euro bovenop komen. Net als voor de andere bedrijven die al gebruik konden maken van de regeling, geldt de voorwaarde dat het bedrijf of de groep minimaal 30 procent omzetverlies heeft in vergelijking met het eerste kwartaal van 2019.

Van de TVL-regeling wordt ook misbruik gemaakt. Daarom heeft de overheid deurwaarders afgestuurd op honderden bedrijven, zo werd eerder bekend. De RVO hoopt op die manier via beslagleggingen nog een deel van de onterecht uitbetaalde subsidies terug te kunnen krijgen.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.