Nieuws

PwC Global kondigt nieuwe strategie aan en zoekt honderdduizend nieuwe werknemers

PwC Global zet voor de komende vijf jaar vol in op Environmental, Social, en Governance (ESG)-advies en is van plan om honderdduizend nieuwe werknemers aan te nemen.

Dat blijkt uit ‘The New Equation’, de nieuwe strategie van PwC Global, waarmee de organisatie de komende vijf jaar vooruit wil. Het aantrekken van honderdduizend nieuwe werknemers, een derde meer dan nu, moet een van de resultaten worden van een investering van 12 miljard dollar in recruitment, training en technologie.

De nieuwe strategie lijkt een direct resultaat van het toenemende belang van Environmental, Social, en Governance (ESG) voor veel bedrijven en stakeholders. PwC zegt in “een wereld van technologische ontwrichting, gebroken geopolitiek, klimaatverandering en de blijvende gevolgen van de COVID-19-pandemie“ de nadruk te willen leggen op vertrouwen en duurzame resultaten.

“Onze benadering om vertrouwen op te bouwen is ontworpen om te voldoen aan de stijgende verwachtingen van transparantie en betrokkenheid van stakeholders. Het erkent dat rapportage en naleving slechts één schakel zijn in een keten die de organisatiecultuur, de mentaliteit van de directie, op elkaar afgestemde normen, gecertificeerde professionals, strenge controles, op maat gemaakte technologieën en passend bestuur omvat”, aldus PwC.

PwC zegt samen met bedrijven te willen werken aan “duurzame” resultaten. “Wij geloven dat de succesvolle organisaties van de toekomst degenen zullen zijn die een virtueuze cirkel (tegenovergestelde van vicieuze cirkel, red.) creëren tussen het opbouwen van vertrouwen en het leveren van duurzame resultaten.”

Regelgeving

PwC speelt met de nieuwe strategie onder meer in op de wereldwijd snel veranderende regelgeving op ESG-gebied. De Europese Commissie heeft onlangs nog een breed pakket aan richtlijnen aangenomen op het gebied van duurzaamheidsrapportage, waardoor financiële ondernemingen rekening moeten houden met duurzaamheid bij hun adviserende activiteiten en in hun procedures. De regels, die onderdeel zijn van de zogenoemde ‘European Green Deal’, moeten eraan bijdragen dat de EU in 2050 klimaatneutraal is. Wereldwijd zijn een aantal soortgelijke initiatieven gaande, waardoor veel bedrijven in de komende jaren het roer om moeten gooien en op zoek zullen gaan naar adviserende partijen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.