Nieuws

Accountants-protocollen voor TVL en voor dierentuinen beschikbaar

De NBA Werkgroep COPRO heeft drie protocollen voor de aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) goedgekeurd. Ook is er groen licht voor twee protocollen voor de tijdelijke subsidieregeling voor dierentuinen.

Ondernemers die een beroep doen op de TVL moeten bij een aanvraag van € 125.000 of hoger een accountantsproduct aanleveren. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meldt dat dit accountantsproduct op 13 juli is goedgekeurd en nu beschikbaar is.

De NBA Werkgroep COPRO heeft drie protocollen voor de aanvraag ‘TVL groot’ en ‘TVL mkb’ voor het eerste en het tweede kwartaal van 2021 als uitvoerbaar aangemerkt. Dat geldt ook voor twee protocollen voor de Tijdelijke subsidieregeling dierentuinen. Door de coronamaatregelen moesten die geruime tijd dicht, maar tegelijk ging de kostbare verzorging van de dieren gewoon door.

De protocollen zijn door de RVO samen met COPRO zodanig ingericht, dat de administratieve lasten voor ondernemers zo beperkt mogelijk blijven, aldus de NBA. Ook zijn de modelrapporten in de protocollen afgestemd op de meest recente NBA-voorbeeldteksten.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.