Nieuws

Britse toezichthouder kritisch in inspectierapport grote kantoren

De Britse toezichthouder Financial Reporting Council (FRC) meldt dat er tekortkomingen zijn bij eenderde van de controles door de zeven grootste accountantsorganisaties.

De FRC benadrukt dat de Engelse takken van KPMG, BDO en Mazars het bijzonder slecht deden. Bij KPMG was slechts 59 procent van de controles in orde, bij BDO 50 procent en bij Mazars bijna 43 procent. KPMG kreeg als enige kantoor ook een waarschuwing voor ernstige tekortkomingen bij een van de onderzochte controles. Grant Thornton kwam van de zeven het beste uit de bus, 86 procent van de audits was daar op orde.

De andere big four-kantoren verbeterden hun scores ten opzichte van vorig jaar. PwC kreeg een score van 80 procent, terwijl 79 procent van de audits door Deloitte en EY als goed werd beoordeeld.

Dit jaar was er in totaal bij 29 procent van de controles iets niet in de haak, wat iets beter is dan vorig jaar, toen het 33 procent was. "Hoewel deze resultaten enige verbetering laten zien ten opzichte van de resultaten van vorig jaar, is deze verbetering marginaal en moeten er nog belangrijke veranderingen plaatsvinden om de auditkwaliteit op een zinvolle manier te verbeteren", aldus Sir Jon Thompson, chief executive van de FRC.

Zowel KPMG als BDO zeggen tegen de Financial Times aan de slag te gaan met de bevindingen van de FRC om de kwaliteit van de controles te verbeteren.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.