Nieuws

Loket TVL Q3 2021 geopend

Ondernemers kunnen vanaf 31 augustus 8.00 uur tot en met 26 oktober 17:00 uur de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q3 2021 aanvragen. Het subsidiepercentage is 100 procent. Ondernemers kunnen weer kiezen tussen twee referentieperioden: het derde kwartaal van 2019 of het derde kwartaal van 2020.

Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ondernemers kunnen een aanvraag doen bij een minimaal omzetverlies van 30 procent en minimaal 1.500 euro forfataire vaste lasten per kwartaal. Het minimum subsidiebedrag is 1.500 euro.

Startende ondernemers die voor 30 juni 2020 zijn ingeschreven in het Handelsregister van KVK kunnen ook TVL Q3 aanvragen. Mkb-bedrijven kunnen maximaal 550.000 euro subsidie voor het derde kwartaal ontvangen. Voor grote bedrijven is het maximum 600.000 euro. Voor de land- en tuinbouwsector blijft er een opslag voor speciale kosten voor het in leven houden van dieren en gewassen.

Op de RVO-site staat uitgebreide informatie over de voorwaarden van TVL Q3 2021.

Derdenverklaring en accountantsproduct

Startende ondernemers die een aanvraag doen van 25.000 euro of hebben bij hun aanvraag een derdenverklaring nodig. Bij een aanvraag van 125.000 euro of hoger moet bij de aanvraag en bij de aanvraag tot vaststelling een accountantsproduct worden aangeleverd.

Het accountantsproduct moet direct bij de aanvraag en bij de vaststelling worden toegevoegd. Dit kan niet later zoals in eerdere TVL-periodes, aldus RVO.

Meer informatie over de derdenverklaring en de accountantsproducten:

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.