Nieuws

NBA: Protocollen vaststellen TVL Q1 nog niet beschikbaar

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft ondernemers een bericht gestuurd dat de afrekening van Q1 2021 met betrekking tot de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) moet worden ingeleverd. De protocollen voor het vaststellen daarvan zijn echter nog niet beschikbaar.

Dat meldt de NBA, die momenteel veel vragen over de mail van RVO krijgt bij de helpdesk. Bij aanvragen tot vaststelling van meer dan 125 duizend euro wordt een accountantsproduct gevraagd. De protocollen ten behoeve van deze accountantsproducten zijn echter nog niet beschikbaar.

"Ons advies is de berichtgeving op de RVO-website in de gaten te houden", aldus de NBA. Momenteel vermeldt de RVO-site nog: "Mkb’ers en grote ondernemingen hebben voor de vaststelling van Q1 en Q2 ook accountantsproducten nodig. Deze zijn nog niet goedgekeurd."

Aanvragen TVL

Voor het aanvragen van de TVL Q1 en Q2 zijn wel drie accountantsprotocollen beschikbaar, die zijn goedgekeurd door de werkgroep COPRO van de NBA:

  • Protocol ten behoeve van de overeengekomen specifieke werkzaamheden grote ondernemingen 2021 Q1
  • Protocol ten behoeve van de overeengekomen specifieke werkzaamheden grote ondernemingen 2021 Q2
  • Protocol ten behoeve van de overeengekomen specifieke werkzaamheden mkb-ondernemingen 2021 Q2

Alle drie protocollen hebben betrekking op aanvragen vanaf 125 duizend euro. Voor aanvragen met een lager bedrag gelden afwijkende regels: lager dan 25 duizend euro een eigen verklaring en tussen 25 duizend en 125 duizend euro een derdenverklaring.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.