Nieuws

Vitamine A: Tweede seizoen Busy Season Talks gaat van start

Op dinsdagavond 21 september start de nieuwe serie Busy Season Talks, de Clubhouse-gesprekken in de 'huiskamer' van het accountantsberoep. In de Vitamine A-podcast vertellen organisatoren Hakan Koçak en Arif Dursun over hun motieven.

Beluister Vitamine A-podcast aflevering #16 met Hakan Koçak en Arif Dursun.

"De kans is niet groot, maar er is een mogelijkheid dat er accountants zijn die jullie 'doorbraak' vorig jaar hebben gemist", zo introduceert Vitamine A-host Sven Budding de twee drijvende krachten achter de wekelijkse 'talkshows' op Clubhouse. Die reeks gesprekken kreeg in het eerste seizoen steeds meer volgers, ook omdat de organisatoren prominente sprekers wisten te strikken. De eerste reeks werd afgesloten met een liveshow (terug te kijken op YouTube) vanuit een speciaal gebouwde huiskamer.

Vanaf 21 september tot medio december organiseren Hakan en Arif een nieuwe serie BST-talkshows (aanvang 20.00 uur) en ook vanaf februari tot april 2022; in totaal 25 edities in de "donkere maanden van het jaar", aldus Hakan. "We hebben een prachtig beroep en er zijn heel veel onderwerpen die besproken moeten worden, dat proberen wij te faciliteren vanuit Clubhouse", zo motiveert Arif de inspanningen rondom de gesprekkenreeks.

Experimenteren

De bedenkers voelen wel enige druk bij de start van het nieuwe seizoen, want de verwachtingen zijn hoog door het succes van de vorige reeks. In de zomermaanden hebben ze gereflecteerd op het concept. "We gaan lekker experimenteren", aldus Hakan. Een aantal co-hosts krijgt komend seizoen een wat steviger rol. Ook zijn ze gestart met een eigen BST-community op het nieuwe communityplatform van de NBA en met BST-accounts op LinkedIn en Instagram, inclusief eigen beeldmerk.

Verder willen ze maandelijks een eigen podcast uitbrengen, waarbij ze in gesprek gaan met niet-accountants die hun visie geven op het beroep. "De leukste en leerzaamste shows waren die waar we buitenstaanders, niet-accountants, hadden uitgenodigd", stelt Hakan. "Hun perspectieven zijn voor ons zo belangrijk". De beide organisatoren willen met hun activiteiten vooral bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het beroep en daar jonge accountants bij betrekken.

podcast met sven hakan en arif 900x600.jpg

Vitamine A

De podcast met Hakan en Arif is de eerste in een nieuwe reeks Vitamine A-podcasts, ook te beluisteren via Apple Podcast en Spotify. Alle afleveringen zijn daarnaast terug te vinden via de podcast-button bovenaan deze website.

Lees ook het interview met Hakan Koçak en Arif Dursun in het magazine Accountant.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.