Nieuws

Publicatie moet buitenlandse accountants in Nederland wegwijs maken

Speciaal voor accountants uit andere landen die in Nederland gaan werken, heeft de Stichting Beroepseer een publicatie uitgebracht. De digitale uitgave laat buitenlandse accountants kennis maken met de Nederlandse auditsector en helpt ze hun weg in ons land te vinden.

De uitgave The Dutch auditing and lunch tradition explained gaat in een aantal artikelen nader in op de Nederlandse auditsector. Zo neemt Luc Quadackers de lezer mee in het verhaal van Pincoffs en Limperg en wat zij hebben betekend voor de accountancy in Nederland.

Voor de Engelstalige publicatie zijn uit de eerdere uitgave Artikel 5: De beroepseer van de accountant enkele bijdragen vertaald van Arnoud Aikema, Marcel Pheijffer, Marlies de Vries, Martin Martinoff, Therese Grohnert (samen met Roger Meuwissen en Wim Gijselaers) en van Lars Zwagerman en Arthur van Bemmel. Daarnaast vertellen buitenlandse accountants hoe zij de Nederlandse auditcultuur ervaren. Ook de Nederlandse cultuur in het algemeen komt uitgebreid aan bod.

Thijs Jansen, directeur van Stichting Beroepseer, is blij dat de publicatie, met steun van het Accountantsfonds, tot stand is gebracht. “Het is mooi dat het gedachtegoed uit Artikel 5 nu ook beschikbaar is voor accountants die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Daarnaast is het altijd mooi meegenomen als je kunt helpen om buitenlandse accountants zich thuis te laten voelen in Nederland.”

De publicatie, onder redactie van Margreeth Kloppenburg en Corné van der Meulen, is als pdf gratis te downloaden.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.