Nieuws

FIOD en OM doen inval bij bouwbedrijf BAM

De FIOD en het Openbaar Ministerie hebben op 14 oktober een inval gedaan bij een kantoor van bouwbedrijf BAM in Gouda. Zij doen onderzoek naar "mogelijke onregelmatigheden bij enkele reeds opgeleverde projecten" van BAM International, zo maakt het concern bekend.

Waar het bedrijf precies van verdacht wordt, wil een woordvoerder niet zeggen. "Gelet op het lopende onderzoek doen we daar geen mededelingen over. We hebben nog zeer beperkte informatie waar het over gaat en wat er aan de hand zou kunnen zijn."

Een woordvoerster van de FIOD, de recherche van de Belastingdienst, laat alleen weten dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt.  Bij het bezoek hebben de FIOD en het OM "informatie verzameld", aldus de woordvoerder van het bouwbedrijf. BAM zegt in een persverklaring volledig te zullen meewerken aan het onderzoek.

Internationale projecten

BAM International is een werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep. Deze tak deed in het verleden bouw- en infraprojecten buiten West-Europa. BAM kondigde in juli 2020 aan om de activiteiten van het zwaar verlieslatende BAM International af te bouwen, vanwege "het ontbreken van positieve vooruitzichten". Alle projecten van BAM International zijn inmiddels opgeleverd, stelt het bedrijf in een verklaring.

BAM International bouwde de afgelopen jaren onder meer een steiger voor cruiseschepen in het emiraat Abu Dhabi. Ook kreeg het bedrijf opdracht voor de bouw van een grote evenementenhal in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast sleepte BAM opdrachten binnen voor de bouw van een futuristisch museum in Dubai en de aanleg van een weg in de haven van dezelfde stad.

In Indonesië bouwde de internationale tak van BAM de grootste IKEA-vestiging van het land. Het onderdeel was ook actief in onder meer Canada en Australië.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.