Nieuws

Magazine: Een 'baanbrekende' arbeidsmarkt, ook voor accountants

In de huidige arbeidsmarkt zijn de omstandigheden letterlijk en figuurlijk 'baanbrekend'. Hoe gaan accountantskantoren om met deze situatie? Daarover gaat het in het nieuwe magazine Accountant.

"We zien al jaren dat het aantal studenten dat van de accountancy-opleidingen afkomt niet voldoende is voor de behoefte die er is aan goede en breed opgeleide accountants", zo wordt gesteld in het blad.

Binnenhalen is één ding, maar het behouden van talent gaat hand in hand met doorgroeimogelijkheden. Tegelijk wil niet iedereen anno nu nog per se partner worden. "We bieden meerdere verschillende interessante posities aan om collega's aan ons te binden, niet alleen het partnerschap."

Hbo-achtergrond

Ook elders in het blad wordt aandacht geschonken aan de arbeidsmarkt. Dat zestig procent van alle titeldragers in het accountantsberoep een hbo-achtergrond heeft, wil nog wel eens ondersneeuwen. Reden om daar meer aandacht voor te vragen. "In het hbo leer je welke knoppen verstandig zijn om te gebruiken."

In het nieuwe magazine verder een interview met PwC-bestuursvoorzitter Agnes Koops, die niet bang is om haar hand op te steken. Roland Ogink (de Jong & Laan) vertelt op de oranje stoel over het in zee gaan met een private equity partij. En hoogleraar Frank Moers (Maastricht University) verhaalt over zijn onderzoek naar verlies van talent en mogelijke effecten daarvan op de controlekwaliteit.  

Online en in de bus

Het nieuwe NBA-magazine ligt deze week bij abonnees in de bus. Het blad is ook online te lezen via Accountant.nl en kan bovendien (per artikel of als geheel) in pdf-vorm worden gedownload.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.