Nieuws

Oplichters richten zich op verduurzamende ondernemers

Steeds meer ondernemers met verduurzamingsplannen maken melding van oplichterij. Zo worden bedrijven actief benaderd voor vrijblijvend advies of hulp bij subsidieaanvragen, maar krijgen ze achteraf alsnog een forse rekening toegestuurd.

Dat blijkt volgens BNR Nieuwsradio uit gegevens van de Fraudehelpdesk, die ondernemers waarschuwt niet zomaar met iedereen in zee te gaan.

De helpdesk maakt een vergelijking met phishing, via sms of mail, en de babbeltruc waarbij vaak ook de link met de actualiteit wordt gemaakt. "Tijdens de coronapandemie hebben we gezien dat bedrijven werden benaderd voor advies", stelt directeur Marloes Kolthof van de Fraudehelpdesk. "Oplichters spelen in op dat wat nu hot is, en dat is nu verduurzaming."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.