Nieuws

SRA start campagne om ervaren accountants te behouden

Kantorenorganisatie SRA wil accountants en fiscalisten voor het vak behouden en start daarom een arbeidsmarktcampagne met als thema 'De winst van werkgeluk'.

Volgens SRA-voorzitter Diana Clement overwegen ervaren accountants en fiscalisten regelmatig om het beroep te verlaten, in een tijd van grote personeelskrapte. "We willen ze juist voor het vak behouden en hen voorhouden hoe mooi het is om bij een SRA-kantoor te werken", aldus Clement.

De krapte op de arbeidsmarkt is voor de sector "hoofdbreken nummer één", stelt Clement. "Het is toch ontzettend zonde als professionals nu het beroep verlaten of geen werkplezier ervaren, omdat bijvoorbeeld de werk- en privébalans niet klopt, er te weinig intellectuele uitdaging is of te weinig autonomie."

Leuk en uitdagend werk

Met de arbeidsmarktcampagne wil de SRA laten zien hoe leuk en uitdagend het is om bij een SRA-kantoor voor mkb-ondernemingen te werken. "Een SRA-kantoor kent een goede werk- en privébalans, variatie en plezier in het werk en collegialiteit. Je doet er waar je goed in bent", benadrukt Clement.

De arbeidsmarktcampagne 'De winst van werkgeluk' begint op 10 november en wordt via sra.nl, online advertenties op social media en op de sites van FD, BNR en vakmedia onder de aandacht gebracht. Voor SRA-kantoren is een speciale toolkit ontwikkeld, zodat die kantoren in lijn met de campagne kunnen werven.

Voor studenten en starters heeft de SRA daarnaast een samenwerking met hogescholen en een onlinecampagne.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.