Nieuws

'Tonnen cash gevonden bij Jumbo-topman'

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (Fiod) heeft in september honderdduizenden euro's in contanten aangetroffen bij de inval in het woonhuis van de teruggetreden Jumbo-topman Frits van Eerd.

Dat bevestigen betrokkenen bij het onderzoek tegen het Financieele Dagblad. Grote hoeveelheden cash worden door opsporingsdiensten gezien als een belangrijke indicator van witwassen. Het geld is tijdens de doorzoeking in beslag genomen. Het is momenteel niet bekend of Van Eerd een verklaring heeft gegeven over de herkomst van het geld. Ook het Openbaar Ministerie doet momenteel geen mededelingen over het onderzoek.

KPMG doet in opdracht van de rvc van Jumbo onderzoek naar de sponsorcontracten die Jumbo heeft lopen in de auto- en motorsport. De huisadvocaat van Jumbo zou inmiddels hebben vastgesteld dat het bedrijf zelf geen strafrechtelijk gevaar loopt.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.