Nieuws

Holografisch solliciteren op de Zuidas

JAN Accountants en Adviseurs organiseert op 8 december 2022 op het Gustav Mahlerplein naar eigen zeggen als eerste sollicitatiegesprekken via een holografische verbinding.

Voorbijgangers kunnen op 8 december binnenlopen voor een "kort en krachtig" sollicitatiegesprek met een medewerker van JAN, aldus het kantoor. De medewerker van JAN is niet live aanwezig in de glazen container op het Gustav Mahlerplein, maar wordt als een hologram geprojecteerd. Op het kantoor van JAN in Schiphol-Rijk wordt de juiste gesprekspartner gezocht.

Holografischsolliciteren_900x590.jpg

De holografische techniek zorgt ervoor dat een gesprekspartner driedimensionaal te zien is. De techniek bestaat al langer en werd in 2012 bekend bij een groter publiek door een holografisch optreden van de reeds overleden rapper Tupac op het festival Coachella. Tijdens de pandemie werd er door verschillende bedrijven ook geëxperimenteerd met het inzetten van de technologie bij vergaderingen.

JAN zegt met deze zogenoemde 'Sollicitatie To Go' voor een laagdrempelig eerste contactmoment te willen zorgen. "De geschatte gespreksduur zal ook maar 5 minuten zijn, waarbij de kennismaking het belangrijkst is."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.