Nieuws

Toch TVL-steun vierde kwartaal 2021 voor zwangere ondernemers

Ondernemers die zwangerschapsverlof en dus minder omzet hadden in de referentieperiodes voor TVL Q4 2021 en daardoor geen TVL-steun konden aanvragen, kunnen dat alsnog doen.

TVL Q4 2021 heeft als referentieperiodes het vierde kwartaal (Q4) van 2019 en het eerste kwartaal (Q1) van 2020. Ondernemers met minstens drie weken zwangerschapsverlof in beide periodes kunnen als referentieperiode nu ook het derde kwartaal (Q3) van 2020 kiezen, meldt de dienst. Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) heeft dit maandag 31 januari besloten. Deze groep ondernemers moet wel, net als andere ondernemers, aan de overige voorwaarden voldoen.

Ondernemers die in deze situatie zaten, kunnen vanaf 1 februari tot en met 11 februari 17.00 uur alsnog TVL Q4 2021 aanvragen. Ondernemers die al een aanvraag hebben ingediend en weten dat de aanvraag wordt afgewezen omdat de omzetverliesgrens niet is gehaald, moeten snel hun aanvraag intrekken en opnieuw aanvragen, aldus RVO. In de nieuwe aanvraag kunnen zij aangeven dat het om zwangerschapsverlof ging in de referentieperiodes van TVL Q4 2021 en de omzet van Q3 2020 doorgeven.

De uitbreiding van de regeling moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. RVO houdt aanvragen van deze groep ondernemers apart, totdat de Europese Commissie akkoord heeft gegeven. Daarna krijgen ondernemers uitsluitsel over hun aanvraag. Mocht de Europese Commissie deze wijziging niet goedkeuren, dan moet de dienst de subsidieaanvragen alsnog afwijzen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.