Nieuws

RVO: laatste kans om omzet eerste drie TVL-periodes door te geven

Ondernemers die Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) hebben aangevraagd voor de eerste drie periodes van de regeling en nog geen werkelijke omzet hebben doorgegeven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), krijgen een laatste kans om dat alsnog te doen. Zij moeten uiterlijk 10 juni 2022 de benodigde informatie doorgeven.

Zo'n 25.000 ondernemers hebben de deadlines voor het doorgeven van de werkelijke omzet in 2021 aan zich voorbij laten gaan, aldus de dienst. Het gaat om de TVL 1 juni-september 2020, TVL Q4 2020 of TVL Q1 2021.

Als zij niet uiterlijk 10 juni 2022 de werkelijke omzet doorgeven, dan gaat RVO ambtshalve vaststellen. Dit houdt in dat de dienst de omzet bepaalt op basis van de gegevens die bekend zijn bij de Belastingdienst. Op grond daarvan maakt RVO vervolgens een berekening voor de definitieve subsidie.

"Ambtshalve vaststellen kan nadelig voor u uitpakken", aldus RVO. "Het kan zelfs betekenen dat u uw ontvangen voorschot van 80 procent terug moet betalen." RVO stelt de omzet vast op nul, wanneer:

  • de Belastingdienst geen omzetgegevens heeft;
  • de subsidie hoger is dan 125.000 euro en RVO geen accountantsverklaring heeft ontvangen;
  • de omzetgegevens die de ondernemer bij subsidieverlening opgaf te ver afwijken van de gegevens bij de Belastingdienst;
  • de ondernemer niet aan de voorwaarden van TVL blijkt te voldoen.

"Het is dus belangrijk op tijd uw werkelijke omzet aan ons door te geven. Doe dit uiterlijk 10 juni via uw digitale dossier. Vaak hoeft u alleen een vinkje te zetten. Soms moet u uw werkelijke omzet aanvullen", aldus RVO.

Als blijkt dat het omzetverlies gelijk is aan de opgegeven schatting, ontvangt de ondernemer de laatste 20 procent subsidie. Is het omzetverlies hoger, dan ontvangt de ondernemer mogelijk een hogere subsidie. Is het lager, dan ontvangt de ondernemer minder dan 20 procent of moet (een deel van) het voorschot worden terugbetaald. Daarvoor zijn ruime terugbetalingsmogelijkheden, aldus RVO. Bedragen lager dan 500 euro worden kwijtgescholden.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.