Nieuws

Online stemmen niet mogelijk tijdens NBA-ledenvergadering

De komende ledenvergadering van de NBA op 13 juni is online te volgen. Stemmen is echter alleen mogelijk voor leden die fysiek aanwezig zijn, of via volmacht. Online stemmen kan niet.

In 2020 en 2021 organiseerde het NBA-bestuur, als gevolg van de coronamaatregelen, de ledenvergadering in een online vorm. Op grond van de Tijdelijke wet Covid-19 kon toen online worden gestemd. Deze tijdelijke wet, die per 1 juni 2022 komt te vervallen, staat een ledenvergadering in hybride vorm echter niet toe.

De ledenvergadering van de NBA vindt plaats op 13 juni in Media Plaza in de Jaarbeurs in Utrecht. Het NBA-bestuur vindt het belangrijk leden te ontmoeten en kiest daarom voor een fysieke bijeenkomst. Het is wel mogelijk de ledenvergadering online te volgen via een livestream, maar stemmen kan dus alleen door leden die fysiek aanwezig zijn, of via volmacht.

In december 2021 heeft de NBA, samen met de beroepsorganisaties van notarissen, advocaten en gerechtsdeurwaarders, bij de minister van Financiën aangedrongen op een wetswijzing, die moet voorzien in het online kunnen stemmen tijdens een ledenvergadering. Daarover is door het kabinet echter nog niet besloten.

Ledenvergadering en voorprogramma

De ledenvergadering van de NBA begint op 13 juni om 16.00 uur in Utrecht. Tijdens de vergadering wordt het jaarrapport van de beroepsorganisatie over 2021 besproken. Ook geagendeerd is de benoeming van een nieuw bestuurslid, waarvoor het NBA-bestuur recent EY-partner Aleks Kayhan heeft voorgedragen.

Leden van de NBA worden medio mei uitgenodigd voor de ledenvergadering. Voorafgaand aan de vergadering is er een voorprogramma met als thema 'Werken met young professionals'. Dat programma begint om 14.30 uur in de Jaarbeurs.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.