Nieuws

EY gaat 1 miljard dollar investeren in assurance-technologie

EY is van plan in de komende vier jaar ruim één miljard dollar te investeren in een assurance-technologieplatform. Dat moet zorgen voor verdere integratie van bestaande EY-assurance-technologie in een "naadloos platform".

Dat meldt het Britse AccountancyToday. De integratie maakt deels gebruik van bestaande audittechnologie van EY Assurance, waaronder het wereldwijde auditplatform EY Canvas. Doel is verder de inzet van "geavanceerde" technologie van alliantiepartners van EY, om nieuwe datagestuurde assurancediensten mogelijk te maken.

Het bouwen van een geïntegreerd technologieplatform voor assurance-technologie moet transformatie mogelijk maken op drie gebieden: mogelijkheden voor gegevenstoegang en geavanceerde analyses, kunstmatige intelligentie en gebruikerservaring.

Volgens Marie-Laure Delarue, global vice chair van EY Assurance, zal "vooruitgang in technologie en samenwerking binnen de hele EY-organisatie de kwaliteit van audits, de reikwijdte van assurancediensten en de ervaring voor EY-klanten en -medewerkers naar een hoger niveau tillen".

De investering sluit aan bij veranderende verwachtingen van regelgevers, overheden, standaardsetters, auditcommissies en besturen, aldus EY. Het bedrag van een miljard dollar is onderdeel van een breder investeringsprogramma van 2,5 miljard dollar, dat vorig jaar al door EY werd aangekondigd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.