Nieuws

Meeste werkgevers voeren geen beleid seksuele intimidatie

De meeste Nederlandse werkgevers hebben geen beleid ontwikkeld om seksuele intimidatie op de werkvloer tegen te gaan.

Dat meldt vakbond CNV op basis van onderzoek onder 1.600 leden. CNV vindt dat slachtoffers nog steeds vogelvrij zijn, ondanks de grote aandacht voor seksuele intimidatie de afgelopen tijd in de media door onthullingen bij onder andere het tv-programma The Voice, voetbalclub Ajax en de Tweede Kamerfractie van D66.

"Hier moet echt zo snel mogelijk verandering in komen", zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin in een toelichting. "Wij pleiten ervoor dat ieder bedrijf een protocol tegen seksuele intimidatie ontwikkelt."

Geen beleid

Van de respondenten in het CNV-onderzoek voelt 83 procent zich de laatste maanden nog niet veiliger als het gaat om seksuele intimidatie op de werkvloer. Zeven op de tien geeft aan dat hun werkgever geen beleid ontwikkelt op dit terrein.

Volgens Fortuin is het tijd dat werkgevers aan de slag gaan met dit thema. "Niemand mag zich onveilig voelen op het werk." De vakbond pleit voor de invoering van een landelijk meldpunt waar slachtoffers van wangedrag zich kunnen melden.

Uit eerder onderzoek van CNV bleek dat een meerderheid van de werkende vrouwen op de werkvloer te maken heeft met een vorm van seksuele intimidatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om seksueel getinte opmerkingen of schunnige woorden. Van de vrouwen heeft bijna een op de drie wel eens te maken met aanranding of een andere fysieke vorm van seksuele intimidatie op het werk.

Accountantskantoren

Na de landelijke berichtgeving over grensoverschrijdend gedrag maakte Accountant.nl een rondgang langs een aantal accountantskantoren om te bezien hoe die omgaan met dit thema. Alle kantoren stellen duidelijk dat grensoverschrijdend gedrag niet wordt getolereerd. Daarnaast heeft elk kantoor een gedragscode, waarin expliciet omschreven staat wat wordt verstaan onder ongewenst gedrag.

De aanpak van grote accountantskantoren komt verder vooral neer op periodiek intern onderzoek, het regelmatig onder de aandacht brengen van regelingen en protocollen en het trainen van medewerkers. De meeste kantoren benadrukken daarbij dat dit processen zijn die zich continu moeten afspelen, zodat de aandacht rondom het onderwerp niet verslapt.

In het magazine Accountant is eerder over de rondgang langs de kantoren bericht.

Bron: ANP/Accountant

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.