Nieuws

Europese regelgevers en accountants praten over duurzaamheidsregels voor mkb-praktijk

De Europese standardsetter EFRAG (European Financial Reporting Advisory Group), de Europese mkb-accountantsfederatie EFAA en SMEunited organiseren op 8 juli een hybride event over de gevolgen van duurzaamheidverslaggeving voor de mkb-praktijk.

Tijdens het event in Brussel, dat ook online te volgen is (van 14:00 tot 16:00 uur) wordt nader ingegaan op de EFRAG-voorstellen voor een set European Sustainability Reporting Standards (ESRS), speciaal bestemd voor mkb-bedrijven en accountants werkzaam in het mkb.  

Binnenkort wordt de definitieve EU richtlijn duurzaamheidsverslaggeving (EU-CSRD) gepubliceerd. Vanaf boekjaar 2024 zijn beursgenoteerde (niet-mkb) ondernemingen en vanaf boekjaar 2025 grote ondernemingen wettelijk verplicht om een duurzaamheidsrapport te publiceren, als onderdeel van het bestuursverslag. Maar ook voor de mkb-praktijk hebben de EU-duurzaamheidstandaarden gevolgen.

Outreach-event

Eind april heeft EFRAG de ESRS-voorstellen ter consultatie gepubliceerd. De openbare consultatie is bedoeld om inzicht te krijgen in vereisten rondom openbaarmaking, de wijze waarop de CSRD-principes zijn geïmplementeerd en mogelijke opties voor geleidelijke invoering van de standaarden.

Als onderdeel daarvan organiseren EFRAG, EFAA en SMEunited gezamenlijk een ‘outreach-event’ en nodigen zij geïnteresseerde belanghebbenden uit om deel te nemen; met name organisaties die het mkb en kleine en middelgrote accountantspraktijken vertegenwoordigen. Ook tijdens de paneldiscussie wordt met name aandacht besteed aan de gevolgen voor het mkb.

Belangstellenden kunnen actief deelnemen aan het event en ook vragen stellen aan de sprekers. Bij het aanmelden kan worden gekozen tussen virtueel deelnemen of live aanwezig zijn. Het event wordt gehouden ten kantore van EFRAG in Brussel.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.