Nieuws

Kabinet wil één loket voor mkb'ers die financiering nodig hebben

Kleine en middelgrote ondernemers die niet weten waar ze het beste op zoek kunnen naar investeringen, moeten straks bij één loket terechtkunnen. Dat wil minister Micky Adriaansens van Economische Zaken.

De minister wil samen met banken, bedrijven en verschillende organisaties om de tafel om te kijken of zo'n 'één-deurprincipe' mogelijk is. Er moet zowel digitaal als fysiek ("bijvoorbeeld voor een goed gesprek") een punt zijn waar ondernemers kunnen aankloppen met vragen, aldus Adriaansens.

Ondernemers vinden de zoektocht naar financiering lastig. Een op de vijf noemt financiering een belemmering in het ondernemen. Dat komt ook doordat bijvoorbeeld start-ups 'durfkapitaal' moeten aantrekken (investeringen met een groot risico), terwijl andere bedrijven een 'reguliere' lening nodig hebben.

Kastje naar de muur

Adriaansens ziet "een verantwoordelijkheid voor de overheid om het overzichtelijker te maken en om ervoor te zorgen dat ondernemers niet van het kastje naar de muur worden gestuurd". Zij gaat in overleg met banken en andere geldschieters, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Kamer van Koophandel, InvestNL en de Regionale ontwikkelingsmaatschappij, om te kijken wat mogelijk is. "Dat vraagt iets van alle partijen: de behoefte van de naar financiering zoekende ondernemers centraal stellen."

Samen met de KvK onderzoekt de minister wat de grootste problemen zijn van ondernemers die naar financiering zoeken, wat moet helpen met de oprichting van het loket.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.