Nieuws

Ondernemers kregen al 8 miljard euro TVL-steun uitgekeerd

Ondernemers kregen gedurende de coronacrisis bij elkaar zo'n 8 miljard euro aan tegemoetkoming in de vaste lasten uitgekeerd. De zogeheten TVL-regeling eindigde formeel op 30 juni.

Sinds het begin van de crisis zijn er ruim 419.000 voorschotten verleend aan meer dan 151.500 ondernemers. Het bedrag kan nog oplopen tot 10 miljard euro als alle subsidies definitief zijn vastgesteld, aldus de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Bedrijven konden in totaal acht keer een beroep doen op de regeling. Op 30 juni liep het Europese steunkader voor de subsidie af. Dat betekent concreet dat er sinds 1 juli geen nieuwe voorschotten verleend mogen worden. Bedrijven konden tot 2,3 miljoen euro steun krijgen. Voor de landbouw en de visserij lag dit anders.

De meeste subsidie ging naar eet- en drinkgelegenheden. Horecazaken waren goed voor krap 2 miljard euro steun. De landbouw ontving 881 miljoen euro en hotels en andere logiesaccommodaties kregen 818 miljoen euro overgemaakt. Daarnaast was er relatief veel steun voor winkelbedrijven en groothandels.

De startersregeling loopt nog door tot 7 augustus. De TVL voor beginnende bedrijven werd begin juni opengesteld. "Deze regeling wordt, met het oog op het aflopen van het tijdelijk EU steunkader, verleend op basis van de-minimisverordeningen. De steunmogelijkheden onder deze verordeningen zijn veel beperkter, maar zijn een goede basis voor een relatief kleine regeling als de TVL-startersregeling", aldus RVO.

Bron: ANP/RVO

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.