Nieuws

TVL Startersregeling sluit 2 augustus 2022

De Startersregeling voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten sluit 2 augustus 17:00 uur, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Tot nu toe hebben ruim zevenhonderd starters de tegemoetkoming aangevraagd. Dat is minder dan RVO had verwacht. De dienst hoopt dat het aantal aanvragers nog zal oplopen.

De Startersregeling TVL is bestemd voor mkb-ondernemers die hun onderneming zijn gestart midden in de coronaperiode en minder omzet hadden door de coronamaatregelen. Starters kunnen een aanvraag doen voor het mislopen van omzet in het vierde kwartaal van 2021 (Q4 2021) en het eerste kwartaal van 2022 (Q1 2022).

Het omzetverlies in het vierde kwartaal 2021 moet minimaal 20 procent zijn ten opzichte van het derde kwartaal van 2021. De omzetverliesdrempel voor het eerste kwartaal 2022 moet minimaal 30 procent zijn ten opzichte van het derde kwartaal 2021 of, voor ondernemers die in het derde kwartaal van 2021 met hun ondernemingen startten, ten opzichte van de eerste drie volledige maanden ná de maand van inschrijving.

Startersregeling belast

In tegenstelling tot de andere TVL-regelingen, zijn de tegemoetkomingen uit de Startersregeling belast. De mkb-ondernemer betaalt inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting over de ontvangen tegemoetkoming. Dat komt omdat deze startersregeling niet onder het Tijdelijk Steunkader van de Europese Commissie valt. Dit steunkader liep op 30 juni af. De Startersregeling is een aparte regeling in opdracht van van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarom kan deze steun ook na 30 juni gegeven worden.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.