Nieuws

Beslissing over splitsen EY naar verwachting in augustus

Het besluit van de internationale top van EY over een splitsing van de audit- en adviespraktijken wordt naar verwachting in augustus genomen. Dat is later dan oorspronkelijk was gepland.

Dat meldt The Wall Street Journal. Een wisseling in de top van de Amerikaanse memberfirm van EY en discussies over de financiële gevolgen van pensioenverplichtingen aan oud-partners zouden voor vertraging hebben gezorgd. 

Aanvankelijk was het de bedoeling om al in juni een besluit te nemen, dat daarna nog aan alle 13.000 partners wereldwijd moet worden voorgelegd voor akkoord. Maar het overleg over de details liep vertraging op door het vertrek in juni jl. van managing partner Kelly Grier, voorzitter van EY in de VS. 

Flinke hap

Ook wordt nader overleg gevoerd over de circa tien miljard dollar aan pensioenverplichtingen voor gepensioneerde partners. De accountantstak van EY vreest dat die verplichting een flinke hap zal nemen uit de vergoeding die de accountants krijgen voor het afstoten van de adviespraktijk. Die vergoeding moet name gefinancierd worden door een beursgang van de consultancytak. 

Eind juli werd in New York al overleg gevoerd over de details van de splitsing, bleek recent uit een interview met global ceo Carmine Di Sibio in de Financial Times. Die gaf aan de finale besluitvorming door de partners in oktober of november te verwachten. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.